Mat & dryck i alla dess former

Soluppgång Åland hav

Mitt stora intresse är mat och dryck i alla dess former, både att laga mat hemma och att äta vällagad mat på krogen. Jag har länge gillat att besöka bättre krogar när man är på semester i någon storstad, gärna med en eller flera stjärnor. Har bl.a. varit på Patrick Guilbaud ** i Dublin, Abac * i Barcelona och Tantris ** i München. Har självklart även besökt många  topprestauranger i Sverige som t.ex. Franzén **, Mathias Dahlgren Matsal ** & Matbar *, F12 *, Ekstedt *, Thörnströms Kök *, Pubologi och Djuret för att nämna några av de bästa. Jag har länge delat bilder från mina restaurangbesök på Instagram, Twitter, Facebook och Google+ och fått förslag att jag borde skapa en matblogg där jag kan berätta lite mer om besöken och jag har även själv länge haft den tanken. Så nu är det dags.

Vad kommer bloggen innehålla?
Bloggen kommer inte bara innehålla matbilder från diverse krogar utan även bilder och kanske recept från min egen matlagning i hemmets lugna vrå. Jag gillar även tekniska prylar (det kan du läsa mer om på min mera prylinriktade blogg Susningar i Björkens krona) och jag kommer här skriva om roliga köksprylar som t.ex. vaccmaskiner, sous vide, glassmaskiner osv. Det du kan förvänta dig är med andra ord en salig blandning av mat, råvaror, köksprylar, recept, resor, restaurang, öl, vin och sprit, helt enkelt en salig blandning av det jag gillar och fylla min fritid med.

Jag som skriver
Jag (Magnus) som kommer skriva här är en glad amatör vad gäller matlagning och jobbar på H&M IT. Jag kommer ta hjälp av min livskamrat (Robban) som kommer med glada tillrop, idéer och input från sin erfarenhet av att ha jobbat i restaurangbranschen i hela sitt liv och han delar mitt intresse för mat och allt runt om kring det. Sist kan man undra vad bilden har med detta att göra och egentligen inte särskilt mycket, den visar en soluppgång över Ålands hav där vi har vårt sommarhus och det är där vi lägger mest tid på matlagning.

Magnus & Robban